Skip to Main Content

 

Vådfoder som klinisk ernæring – en ikke fuldt udnyttet ressource

 

 

Som dyrlæger ønsker vi altid at give den bedste ernæringsanbefaling. Men hvad nu hvis vi overser tilfælde, hvor klienter ville have været glade for at få tilbudt alle muligheder og senere bliver skuffet over, at de ikke fik præsenteret flere valgmuligheder? Det gælder ofte for vådfoder – og særligt klinisk hunde- og kattefoder.

 

Det kan være svært at få en klient til at skifte fra et supermarkedsprodukt til et klinisk foder på grund af prisen. Derudover kan nogle klienter være bekymrede for, om deres hund eller kat vil kunne lide smagen og konsistensen. Det er meget at bede om. Men vi bør huske på, at ernæring er en meget stor hjælp ved mange tilstande og afgørende for nogle, såsom urinvejs-, lever- og hudproblemer. Og vådfoder spiller en stor rolle.

Rekonvalescens versus andre tilstande

I klinikken vælger vi ofte vådfoder til patienter, der er ved at komme sig efter sygdom, skader eller en operation – som f.eks. Prescription Diet i/d eller a/d til hunde eller katte, der er syge eller er blevet opereret. Så hvorfor vælger vi ikke vådfoder på andre tidspunkter? Vådfoder har mange fordele. Og fordi Hill's har et bredt udvalg af konsistenser og smagsvarianter kombineret med 100% tilfredshedsgaranti, behøver du ikke bekymre dig, hvis klienten tror, at deres hund eller kat ikke vil kunne lide det. 

Fordele ved vådfoder

  • Smag. Alt foder fra Hill's er meget velsmagende, men mange hunde og katte elsker ganske enkelt dåse- eller portionsposefoder på grund af de lækre konsistenser. Ved sygdomstilstande, hvor en hund eller kat er sløj, er det ekstremt vigtigt at få dem til at spise.
  • Varianter.  Der er mange Prescription Diet vådfoder varianter – og noget foder fås i forskellige smagsvarianter og forskellige konsistenser (dåser, stews og portionsposer). Så sørg for at tale med din Hill's konsulent om dine patienters muligheder.
  • Katte. Det anbefales at fodre katte med en blanding af våd- og tørfoder. De kommer nemt til at holde af bestemte konsistenser. Hvis de bliver fodret varierende fra en ung alder, bliver det nemmere at skifte, hvis deres sygdomshistorie på et tidspunkt dikterer enten den ene eller anden type.
  • Hydrering. Hydrering er utrolig vigtigt ved alle sygdomstilstande, og vådfoder er en af de nemmeste måder at øge vandindtagelse og holde dine patienter hydrerede.
  • Båndet mellem ejer og deres hund eller kat. Vi ved, at fodringen er meget vigtig for båndet mellem menneske og dyr, og ejere elsker at se deres hund eller kat nyde maden. 

 

Hydrering er afgørende ved behandling af urinvejsproblemer

Udover almindelig hydrering er der visse tilstande, hvor vandindtagelsen, særligt for katte, er af afgørende betydning. Huskatte har udviklet sig fra ørkendyr og har derfor en tendens til at have en meget koncentreret urin, hvilket kan forstærke urinvejsproblemer som FIC (Feline Idiopathic Cystitis) og krystaluri. Også hos hunde er vandindtagelsen meget vigtig ved blæreproblemer for at fortynde urinen og effektivt rense blæren naturligt. 

Vådfoder til hunde og katte i voksealderen

Der findes klinisk foder, som passer til kort- eller langtidsfodring af hvalpe og killinger i voksealderen. Hvis de har været vant til at spise vådfoder, er det vigtigt at tilbyde en erstatning, som støtter deres udviklingsbehov.

Hvorfor ikke tilbyde det?

Hold dig ikke tilbage fra at tale om fordelene og de varianter, der er tilgængelige. Informer dem altid om Hill's 100% tilfredshedsgaranti* i tilfælde af bekymringer. Så tænk på vådfoder næste gang, du kommer med en anbefaling – det er virkelig en ikke fuldt udnyttet og meget fordelagtig ressource.

 

På HillsVet hjemmesiden kan du se det fulde udvalg af foder og alle detaljer om de vigtigste fordele. 

 

 

Forfatter:

Emma Goodman Milne, dyrlæge 

Dr. Emma Goodman Milne blev uddannet som dyrlæge i 1996. Hun har arbejdet på en klinik for mindre dyr i 12 år og som klinisk ernæringsvejleder i syv år. Hun er kendt for sit arbejde med dyrs velfærd og har skrevet ti bøger om kæledyr.

 

 

 

 

 

 

*For kvalitet, konsistens og smag eller pengene tilbage.